11-Herttufolk

Oheistapahtuma

11. Herttufolk

Hankasalmentie 129, 41500 Hankasalmen asema

SU 14-16 / ilmainen
SU 16-20 /10 €

Syksy ja sadonkorjuu kolkuttelevat ovella! Sen kunniaksi Hangan Lavalla järjestetään Hankasalmen sadonkorjuujuhlien oheistapahtumana kansanmusiikki-festivaalipäivä, joka liikuttaa kaikenikäisten kehoa ja mieltä! Luvassa liikunnallista työpajaa sekä useita esiintyjiä poikkitaiteellisista tempauksista aina hurmaaviin musiikkiesityksiin saakka.

HerttuFolk -alueella on mahdollista nauttia mm. Hangan Lavan kahvion antimista, joten purtavaakin löytyy pikku-nälän yllättäessä.

Klo 14-16 Päivä-ohjelma on kaikille ilmainen. Työpajaan osallistuminen 5 €/hlö (12 v. ja nuoremmat ilmaiseksi).
Klo 16-20 Ilta-ohjelma 10 €/hlö (alle 12 v. ja nuoremmat ilmaiseksi).

 

Päivä-ohjelma (ilmainen sisäänpääsy)

LiveLavis yhdistää tanssin tutut askeleet jumpan tuomaan liikunnan hurmokseen – ja mikä parasta, musiikista vastaa livebändi! Mukaansatempaava livelavis-workshop on takuulla kokemus, jota kannattaa kokeilla. Mikäli omistaisitkin kaksi vasenta jalkaa tanssilattialla, tässä se ei haittaa, sillä tanssiaskeleita haetaan kukin itsenäisesti ja näin ollen ei tarvitse murehtia partnerin varpaista, vaan saat keskittyä siihen että omat jalat eivät mene solmuun.

Livelavis-workshopin hinta on 5 €/osallistuja. Mukaan kannattaa varata juomapullo ja tanssahtelevaan jumppaan soveltuvat kuteet.

Räsynukke on vuonna 2011 perustettu jyväskyläläinen akustishenkistä suomenkielistä musiikkia soittava bändi, joka tyylillisesti risteilee folkin ja modernin kansanmusiikin välillä.

Räsynuken musiikki on herkkää, seikkailunhaluista ja dynaamista. Yleisön kertoman mukaan bändi luo keikoillaan intiimin ja helposti lähestyttävän tunnelman. Suvin heleä ja moneen taipuva ääni sekä Hessun perkussiivinen fingerstyle luovat perustan, jota jokainen Räsynuken muusikko omalla instrumentillaan taidokkaasti täydentää.

Yhtye julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa tammikuussa 2014 ja toinen kokopitkä Kaksi vuodenaikaa näki päivänvalon helmikuussa 2016. Yhtyeen kitaristin paikan täytti vuonna 2018 kitarataiteilija Hessu Isoniemi ja samana vuonna Räsynuken soundia tuli täydentämään kontrabasisti Hanna Turunen. Räsynukke on seikkaillut ja soittanut Suomen lisäksi Kiinassa festivaaleilla kesällä 2018.

Ensimmäinen single joulukuussa 2020 julkaistavalta pitkäsoitolta julkaistiin musiikkivideon kera joulukuussa 2019: Räsynukke – Sinä Iltana https://www.youtube.com/watch?v=OrjM42fz7-Q. Toinen single Tuulien mukana virtaa https://youtu.be/yl-_v3WQgH0 julkaistiin koronakevään toukokuussa 2020 ja sitä juhlittiin livestream-keikalla.

Laulu – Suvi Uura
Kitara – Hessu Isoniemi (v. 2018 ->)
Perkussiot ja elektroniikka – Jaakko Peltonen
Kontrabasso – Hanna Turunen
Sello – Laura Vähä-Ruona
Viulu – Emmi Tauriainen

Ilta-ohjelma (lippu 10 €/hlö)

Oman Kylän Kamut

Mukana sunnuntain ohjelmassa myös Oman Kylän Kamut, joka koostuu enimmäkseen hankasalmelaisista muusikoista. Yllätys-kokoonpano!

The Nervous Buffalo String Band

The Nervous Buffalo String Band on neljän pohjoisamerikkalaisen musiikin tosiystävän liitto, jonka repertuaari kattaa bluegrass-sävelmiä Appalakkien sukutilojen kansanlauluista aina modernimpaan tuontitavaraan saakka. Yhtyeen soitto-ote on rivakka, sooloja satelee ja joka ukko laulaa.

TrioTrabant

Pääesiintyjänä Herttufolkissa soittaa karismaattinen Trio Trabant!