Avoin vierailukohde

2. Etelän tila

Kovalanmäentie 231, 41500 Hankasalmi

LA 11-17 & SU 11-16

Etelän tila on idyllinen ja viihtyisä tila, jossa harjoitetaan mehiläistaloutta. Tilalla asustelee isäntäväen lisäksi myös Minttu-kissa ja vaikka mehiläiset ovatkin tilan pääasiallisia työntekijöitä, ei niitä pihapiirissä lentele niin paljon kuin voisi luulla. Tilan pesät on sijoitettu tarkoin harkituille paikoille, oikeiden kukkaketojen lähettyville ja tarpeeksi kauas valtateistä. Tilan hunaja onkin äärinmäisen herkullista ja mehiläisten hoitajan tietämys omasta toimialastaan on kiehtovan laajaa! Viikonloppuna sinulle selviää, millaista on mehiläisen elämä ja kuinka arvokas on yhden mehiläisen työpanos.

Tiesitkö, että Etelän isännän Ari Häkkisen lempiherkku kesäisin on ehdottomasti mansikat dipattuna vastalingottuun, uuteen juoksevaan hunajaan! Vain mielikuvitus ja ennakkoluulot rajoittavat hunajan käyttöä. Tilalta voitkin saada mukaasi myös uusia, mielenkiintoisia ideoita ja reseptejä kuinka käyttää luonnon omaa makeuttajaa osana ruuanlaittoasi.

 

Viikonlopun ohjelmaa:

  • Tutustu hunajan tuotantoon ja mehiläisten elämään
  • Ari-isäntä esittelee pesän rakennetta ja kertoo hunajan valmistuksen eri työvaiheista
  • Tilalla valmistetaan hunajaa, johon lisätään jotain luonnon omaa makua. Vierailun aikana pääset maistelemaan näitä tarkkaan mietittyjä makuelämyksiä.
  • Tilalle on asennettu aurinkopaneelit, joiden hyötyihin ja toimintaan on mahdollista tutustua
  • Idyllinen kohde tarjoaa loistavan hetken rauhoittua nauttimaan syyspäivästä kahvikupposen ja tuoreen pullan kanssa tilan kodikkaassa pihapiirissä

Sadonkorjuujuhlien aikaan tuvasta löydät myös kahvion, josta voit selättää kahvihampaan kolotuksen leivonnaisen kera. Tänä vuonna voit selättää nälän myös nauttimalla isännän valmistamaa sienikeittoa.