Hankasalmella tapahtuu!

Hankasalmella tapahtuu paljon mielenkiintoisia asioita vuoden ympäri – kiitos aktiivisen yhteisömme!

Tänne olemme koonneet Hankasalmen vuotuiset tapahtumat ja aktiviteetit joista riittää iloa ja riemua myös paikkakunnallamme matkaileville, kesäasukkaille ja lähialueiden asukkaille.

Hankasalmen tapahtumat 2020

Toukomarkkinat

HUOM! Peruttu koronan vuoksi vuodelta 2020

Tuokomarkkinat aloittavat vuoden markkinatarjonnan nimensä mukaan toukokuun lopussa Jari-Pekan pihapiirissä. kohokohtana on arvonta, jonka pääpalkintona on perinteisesti ollut henkilöauto.

Järj. LC Hankasalmi

Lasten festarit

HUOM! Peruttu koronan vuoksi vuodelta 2020 ja tapahtuma siirtyy vuodelle 2021

Hankasalmen Lasten festarit on riemuntäyteinen koko perheen tapahtuma, jossa niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät nauttimaan alkukesästä hankasalmen pääkirjaston puisto-alueella. Tapahtumassa tarjolla musiikkia, hauskoja puuhapisteitä ja paljon muuta!

Järj. mm. Hankasalmen maa- ja kotitalousnaiset, – MLL, – 4H

Heinäravit

KE 1.7.2020

Keski-Suomen ravikansan vuoden kohokohtia ovat Hankasalmen Heinäravit, jotka järjestetään heinäkuun alussa Varnes-Hippoksen raviradalla.

Järj. Hankasalmen HYS

www.hankasalmenravit.fi

 

Heinähattutori

TO 2.7.2020

Hankasalmen 4H-yhdistys järjestää heinäkuun alussa heinähattutorin kirkonkylän torilla. Tapahtuma kerää vuosittain montakymmentä torimyyjää ja siellä myös palkitaan vuoden heinähattu!

Järj. Hankasalmen 4H-yhdistys
www.hankasalmi.4h.fi

Kihveli Soikoon! -festivaali

HUOM! Festareiden tilalle järjestetään tänä vuonna Kihveli Soikoon! -iltamat Hangan Lavalla 1.8.2020

Kihveli Soikoon! on maailman ainut vuosittain järjestettävä monipäiväinen skifflemusiikkitapahtuma. Tämä kansainvälinen skifflemusiikin tapaamispaikka Hankasalmen asemalla kerää vuosittain n. 5000 kävijää Keski-Suomeen, ysitien varteen Jyväskylän ja Kuopion välille.

Järj. Kihveli soikoon! -yhdistys
www.kihvelisoikoon.fi

Mikkomarkkinat

 LA 5.9.2020

Syksyn tietää tulleen, kun on Mikkomarkkinoiden aika. Pitkät perinteet omaava markkinatapahtuma järjestetään vuosittain Hankasalmen torilla elo-syyskuun vaihteessa.

Järj. Hankasalmen yrittäjät ry

Mikkomarkkinat Facebookissa

Hankasalmi-päivä

SU 6.9.2020

Kotiseutuyhdistys järjestää vuosittain Hankasalmen juhlapäivän, jossa teemana on aina joku kunnallemme keskeinen asia. Vuonna 2020 juhlitaan myös kotiseututalo Hallan Tuvan mittavan peruskorjauksen valmistumista.

Järj. Hankasalmen kotiseutuyhdistys

www.hankasalmenkotiseutuyhdistys.fi

Sadonkorjuujuhlat

LA 12.9.2020 & SU 13.9.2020

Kaksipäiväisillä sadonkorjuujuhlilla kävijät läheltä ja kaukaa pääsevät tutustumaan hankasalmelaisiin tiloihin ja tuottajiin sekä tietenkin myös paikkakunnan muihin palveluihin ja kauniisiin miljöihin! Vierailukohteisiin on vapaa pääsy, mutta vierailusi aikana voit tukea paikallista tuottajuutta tekemällä ostoksia tilapuodeissa ja kahvioissa.

Järj. Hankasalmi kutsuu! -hanke/
Hankasalmen 4H-yhdistys

www.hankasalmikutsuu.fi

HerttuFolk

SU 13.9.2020

Ensimmäistä kertaa järjestettävä HerttuFolk-tapahtuma tarjoaa liikuttavan festarielämyksen Hangan Lavalla sunnuntaina 13.9. Folk-henkisessä musiikkitapahtumassa saadaan kuulla rempseää musisointia niin paikallisten voimin, kuin ulkopaikkakuntalaisin vahvistuksin.

Järj. paikalliset muusikot

Puuttuuko listasta jokin tapahtuma? Ilmoita tapahtumasta meille: hankasalmikutsuu@4h.fi/0504407469
Kerro viestissä lyhyt kuvaus tapahtumasta, ajankohta, järjestäjätaho sekä linkin mistä löytää lisätietoja tapahtumasta.

Tapahtumien tiedot päivitetty 29.7.2020

Hankasalmen Aktiviteetit 2020

Saavuitko kenties mökkeilemään kauniiseen pitäjäämme ja nyt mietit, että mitä täällä voisi tehdä? Huoli pois, sillä täältä löydät parhaat tärpit siihen kuinka ottaa kaikki ilo irti Hankasalmesta!

Näistä aktiviteeteista riittää iloa ja riemua paikallisten lisäksi myös paikkakunnallamme matkaileville, kesäasukkaille ja lähialueiden asukkaille.

Hankasalmen luontopolut

 LA 29.8.2020

Hankasalmelta löytyy kiehtovia luontopolkuja:

Keskisenlammen luontopolku
Kovalanmäen luontopolku
Kärkkäälän luontopolku
Häähninmäen luontopolku.

Tarkempaa tietoa luontopoluista löydät esim. Visit Jyväskylän sivuilta.

 

 

Häähninmäen retkeilyalue

LA 12.9.2020 & SU 13.9.2020

Häähninmäki on suosittu luonto- ja ulkoilukohde konneveden ja hankasalmen rajalla. Häähninmäellä voit käydä rauhallisella kävelylenkillä tai vauhdikkaammalla maastopyöräretkellä. Häähninmäeltä löytyy loistavat puitteet retkeilyyn, sillä mäen päällä sijaitsee mm. kaksi nuotiopaikkaa ja Häähnintupa, jossa voit halutessasi jopa yöpyä. Mäelle on myös rakenteilla näköalatorni, jonka päältä voit ihastella hankasalmelaisia maisemia samalla, kun nautit eväitä retkipöydän ääressä.

 

Häähninmäki Facebookissa

 

Hankasalmen urheilualueet

Hankasalmen isosta pitäjästä löytyy kolme isompaa taajamaa ja runsaasti pienempiä kyliä. Jokaisesta taajamasta (kirkonkylä, asema, niemisjärvi) löytyy urheilualueita ja kenttä, jossa voi vapaasti käydä urheilemassa jos omasta takaa löytyy pelitoverit ja -vermeet. Myös monelta syrjäkylältä löytyy pieniä kenttiä, joissa käydä vaikka potkimassa palloa ajankuluksi. 

Ajankohtaiset tiedot urheilualueiden kalustosta ja kunnosta löydät hankasalmen kunnan liikuntapalveluiden sivuilta.
www.hankasalmi.fi

Frisbeegolf-radat

Fatbike-pyöräily

Uimarannat

Kalastus

Suppailu

Ratsastus

Golf

Laskettelu

Keilaus

Hankasalmen nähtävyydet 2020–2021

Luonnonläheinen Hankasalmi pitää sisällään paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita, joista osa on hyvinkin keskeisellä paikalla ja osa taas niin syrjässä, että välttämättä kaikki paikallisetkaan eivät ole kohteessa vierailleet.

Pienmäen talomuseo

Pienmäen talomuseossa pääset vierailemaan 1800-luvun maalaistalon pihapiiriin, josta löydät jopa 20 ajan patinoimaa hirsirakennusta.

Lisätietoja talomuseosta:
http://www.avoinmuseo.fi/pienmaki/

Hankasalmen kirkko

Hankasalmen kirkko on upea nähtävyys niin sisältä kuin ulkoakin! Ristinmuotoinen puukirkko on valmistunut vuonna 1892. Kirkon sisältä ja sen ympäristöstä löytyy upeita yksityiskohtia, kuten historialliset kirkkourut kirkon sisällä ja sankarihautausmaa aivan kirkon vieressä.

Lisätietoja Hankasalmen kirkosta:
www.hankasalmenseurakunta.fi/hanka
salmen-kirkko

Hankamäki

Puuttuuko listasta jokin aktiviteetti? Ilmoita aktiviteetista meille: hankasalmikutsuu@4h.fi
Kerro viestissä lyhyt kuvaus aktiviteetista, ajankohta, järjestäjätaho sekä linkin mistä löytää lisätietoja aktiviteetista.

Aktiviteettien tiedot päivitetty 9.6.2020