Esittely

työntekijät

Hankasalmi kutsuu! -hanke

Hankasalmi kutsuu! -hanke on Hankasalmen 4H-yhdistyksen hallinnoima hanke, jossa on mukana niin yrittäjiä, yhdistyksiä kuin maaseudun kehittämisestä kiinnostuneita yksityishenkilöitäkin. Hankkeessa on tarkoitus tuoda esille paikalliskulttuuria ja monipuolista hankasalmelaista osaamista erilaisten tapahtumien avulla.

Hanke pyrkii luomaan yhteishenkeä paikallisten toimijoiden keskuuteen sekä syventää yhteistyötä ja osallisuutta eri toimijoiden välillä. Kulttuuritoimijat yhdessä yrittäjien ja yhteisöjen kanssa luovat toimivan kokonaisuuden uuden hankasalmelaisen lähituotebrändin rakentamisessa. Ruokailo ja lähiruoka-ajatus on yksi hankkeen tärkeimmistä teemoista ja siihen pureudutaan ennen kaikkea lasten ja nuorten kanssa 4H-kerhoissa, leireillä sekä erilaisten tempausten avulla.

Hanke järjestää pienimuotoisia tapahtumia ja tempauksia läpi vuoden. Tämän lisäksi hanke tuottaa vuosittain yhden suuremman tapahtuman, jonka aikana kävijät läheltä ja kaukaa pääsevät nauttimaan viikonlopun ajan aidosta maalaiselämästä, sekä saavat nähdä ja kokea konkreettisesti, millaista paikallisten toimijoiden arki on idyllisessä maalaiskunnassamme. Tapahtuma tavoittaa toimijoita ja kävijöitä niin paikallisesti kuin alueellisestikin. Tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran syksyllä 2019. 

Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto)

Hanketyöntekijä
Tiia Koponen

Ota yhteyttä:

hankasalmikutsuu@4h.fi
puh. 050 440 7469

Kuvagalleria