Uutiset

WhatsApp Image 2018-10-30 at 16.50.31

Hankkeen uutiset

Pysy kärryillä hankkeen uusimmista käänteistä ja ajankohtaisista tiedotteista.

16.3.2020 Hanke tiedottaa – koronavirusepidemian vaikutukset hankkeeseen

Koronavirusepidemia vaikuttaa myös hankkeen toimintaan seuraavasti:

  • 4H-liiton linjauksen (13.3.2020) mukaisesti 4H-kerhot ovat myös Hankasalmella toistaiseksi tauolla. Tämä koskee myös hankkeen kerhoja, kuten Safkasankarit-kerhoa Venekoskella. Kerhon jatkosta tiedotetaan kerholaisten huoltajia kunhan loppukevään tilanne ratkeaa. Seuraamme tarkasti suomen epidemia-tilanteen kehittymistä. 
  • Hanke järjestää Sadonkorjuujuhlat-tapahtuman jälleen tulevana syksynä 12.-13.9.2020. Tapahtuman suunnittelua jatketaan keväällä normaalisti, paitsi että yhteiset suunnittelupalaveri järjestetään vasta epidemian laannuttua, näillä näkymin aikaisintaan kesäkuussa.  Hanketyöntekijän vierailut kohteissa toteutetaan vasta kesällä.
  • Hankkeen kevään 2020 koulutukset siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Uusi ajankohta ilmoitetaan kunhan epidemia laantuu. Toiveena on, että koulutukset saataisiin järjestettyä kesän aikana, mutta epidemian pitkittyessä koulutukset siirretään loppuvuodelle.

13.3.2020 Ajankohtaista – Sadonkorjuujuhlien 2020 päivämäärä on päätetty!

Hankasalmi kutsuu! -hanke järjestää jälleen sadonkorjuujuhlat Hankasalmella 12.-13.9.2020! Sopivaa ajankohtaa pohdittin ja puntaroitiin pitkään ja kyseinen ajankohta todettiin lopulta sopivan parhaiten tapahtuman järjestämiseen. Päivämäärään vaikutti mm. hankkeen opintomatkan ajankohta, viime vuoden avoimien vierailukohteiden toiveet ja muut alueella järjestettävät tapahtumat.

Tällä hetkellä etsitään paikallisia maatiloja ja yrityksiä jotka tahtovat osallistua 2020 sadonkorjuujuhliin avoimena vierailukohteena. Myös viikonlopun oheistapahtumia on lähdetty kartoittamaan ja ensimmäiset oheistapahtumat ovat jo hyvässä vaiheessa.

Yhtenä oheistapahtumana mietittiin vuodelle 2020 perinteisiä Mikkomarkkinoita. Hankkeen toimijat ja Mikkomarkkinoiden järjestäjä hankasalmen yrittäjät pohtivat yhdessä tapahtumien yhdistämistä samalle viikonlopulle ja pitkien pohdintojen jälkeen tapahtumat päätettiin järjestää vanhaan malliin eri viikonloppuina. Perusteluita päätökselle oli mm. muut alueella järjestettävät tapahtumat, tapahtumien erilaiset tarpeet sekä osittain yhtenäiset toimijat/vapaaehtoiset. Sadonkorjuujuhlia järjestetään etenkin paikallisten maaseutuyrittäjien esiin tuomiseksi, ja heidän kohdallaan myöhempi ajankohta on parempi. Mikkomarkkinoiden kävijöiden ja markkinamyyjien kannalta on taas parempi, että markkinat järjestetään jo elokuun lopulla, kuten viime vuosina on totuttu. Tapahtumiin osallistuu myös samoja toimijoita, joten yhteinen ajankohta olisi heijastunut negatiivisesti paikallisten kykyyn osallistua tapahtumien järjestämiseen. Meille on tärkeää, että paikalliset tuotteet näkyvät yhtä lailla sadonkorjuujuhlien aikaan kuin Mikkomarkkinoillakin!

Hanketyöntekijä
Tiia Koponen

Ota yhteyttä:

hankasalmikutsuu@4h.fi
puh. 050 440 7469

Hankasalmi kutsuu! -hanke on Hankasalmen 4H-yhdistyksen 2-vuotinen kehittämishanke, jota rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto).

Kuvagalleria