Valoa ja iloa maaseudulle!

Valon viikkoa vietetään hankasalmella 6.–15.12.2019

Haastamme tuolloin kaikki paikkakuntalaiset levittämään joulumieltä hymyjen ja joulutervehdysten muodossa. Rohkaisemme myös jokaisen kylän yrityksiä, yhdistyksiä ja asukkaita tuomaan valoa pimeyteen joulun kunniaksi. Mikäpäs sen tunnelmallisempaa, kuin ajella läpi talvisen maiseman ja ihastella pimeydessä tuikkivia jouluvaloja.

Valon viikko

Valon viikolla tapahtuu paljon:

  • Yrittäjien joulutempaukset arkipäivisin. Kirkonkylän yrittäjistä 4 on jakamassa vuoropäivin joulumieltä asiakkailleen tarjousten ja tempausten avulla. 
  • Perjantai 13.12. juhlitaan valoa! Valon juhla -tapahtuma järjestetään kirkonkylällä klo 17-19. Jouluista menoa tarjolla pääkirjastossa, torilla sekä Pollarilla.
  • Myös Havusalmen Valopirtillä Valoa juhlitaan perjantaina 13.12. klo 13–18 (Osoite: Havusalmentie 462). ”Moskovan valot” Tapahtumassa myynnissä mm. leipää, rieskaa, kakkuja ja havukransseja.
  • Valoa Kylille! -tempaus ottaa osaa viikonloppuna 13.-15.12. Haastamme kaikki Hankasalmen asukkaat ja yhteisöt mukaan tempaukseen. Tempauksen ideana on osoittaa, kuinka laajalti meidän maaseutupitäjästämme löytyykään elämää.

Yrittäjien Joulutempaukset

Kirkokylän liikkeet jakavat Valon viikolla vuoropäivin joulumieltä tarjousten ja jouluisten tempausten avulla. 

Tiistai 10.12. Melli-Elli klo 16
Jouluiset teemaistaijaiset klo 16.00 alkaen, maistattajana Teeleidin Anne.

Keskiviikko 11.12. K-Market Kuha klo 10-16
Tarjolla piparia ja glögiä

Torstai 12.12. Kauneushoitola Casabella klo 9–17
Jouluisia tarjouksia! 100 € lahjakortin ostajalle: maksa 100, saat +20 lahjaksi meiltä! Päivän tarjouksena myös tuotteet ot 3, maksa 2. (tuote-tarjous ei koske lahjakortteja)

Perjantai 13.12. K-Rauta klo 8–17
Jouluiset kahvittelut

Valon juhla 2019

Valon viikon huipennuksena on perjantaina 13.12. järjestettävä Valon juhla, joka korvaa perinteisen Kirkonkylän joulunavajaiset.

Valon juhla alkaa rennolla yhdessäololla klo 17, jolloin nälkäisiä vieraita palvelevat torilla ruokakojut ja kylän ruokapaikat. Perheille on suunnattu jouluelämyksiä pääkirjastossa klo 17-18. 

Juhlan ohjelmallinen osuus alkaa torilla noin klo 18:15, jolloin Lucia-neidot saapuvat torille valoa tuomaan. Juhlassa kuullaan myös paikallisia musiikkiesityksiä sekä palkitaan vuoden Positiivari.

Tervetuloa herkuttelemaan, nauttimaan hevosajelusta, kuuntelemaan joulumuorin satutuokiota, seuraamaan Lucia-neitojen kulkua ja juhlimaan vuoden Positiivaria. Tapahtuman järjestää Hankasalmi kutsuu! -hankessa yhdessä kunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Valoa juhlitaan perjantaina klo 13–18 myös Havusalmella Moskovan Valot -tapahtumassa. Valopirtiltä löydät tapahtuman aikaan kahvitarjoilun ja myynnissä mm. leipää, rieskaa, kakkuja sekä havukransseja. Tapahtuman järjestää Kynsiveden työväenyhdistys ry.
Osoite: Havusalmentie 462

Valoa Kylille! -tempaus

Tartu haasteeseen: Valoa Kylille! -tempaus järjestetään Hankasalmella viikonloppuna 13.-15.12. ja siihen haastamme kaikki pitäjän asukkaat mukaan! Tempauksen ideana on osoittaa, kuinka laajalti meidän maaseutupitäjästämme löytyykään elämää.

Kuinka osallistua?
1. Kerätkää porukka kasaan esim. perheen, naapureiden, ystävien tai kyläläisten kesken.
2. Valitkaa yhdessä sopiva kohde: voit koristella valolla oman talosi ikkunat, koirankopin, autotallin, pihapiirin tai vaikkapa tienhaaran.
3. Suunnitelkaa, kuinka aiotte valaista kohteenne. Elävää tulta ja sähkölaitteita käyttäessänne huomioikaa turvallisuus.
4. Toteuttakaa suunnitelmanne. Virallisen tempauksen ajankohta on viikonloppuna 13.-15.12, mutta tempausta voi toteuttaa myös arkipäivänä tai lähempänä joulua.
5. Jakakaa iloa ja valoa ohikulkijoille sekä some-kansalle! Voit jakaa valoisan kuvasi tämän haasteen kommenttikenttään tai merkitä oman julkaisusi: #valoakylille19 , jolloin pääsemme yhdessä ihastelemaan valojen tuiketta.

Pienetkin valon lähteet talven pimeydessä kertovat sen, että täältä maaseudulta löytyy vielä ihmisiä ja eloa. Hankasalmi kutsuu! -hanke osallistuu haasteeseen tekemällä jäälyhtyjä (säävarauksella) mm. kirkonkylän torille ja olisi mahtavaa, jos jäälyhtyjä ilmestyisi sinä viikonloppuna myös muille kylille ja tienhaaroihin. Valot pimeän talven keskellä ilahduttavat varmasti paikkakuntalaisten lisäksi myös ohikulkijoita.

Montako päivää Valon Juhlaan?